Tratarea naturala a hipertensiunii

Unul din trei oameni poate avea hipertensiune sau tensiune arteriala mare, insa doar o treime dintre acestia sunt constienti de acest lucru pentru ca este o afectiune silentioasa.

In majoritatea cazurile, nu este cunoscuta cauza hipertensiunii, insa, deobicei, este o combinatie a unor factori ca: greutatea corporala, nivelul de activitate, fumatul, consumul de sodiu si potasiu, stresul, varsta, istoria familiala.

Un tip de tratament natural al hipertensiunii implica gherghinul (paducel), planta folosita in mod traditional in medicina naturista. In urma studiile, s-a demonstrat ca suplimentul cu gherghin a redus semnificativ tensiunea diastolica si nu au fost raportate interactiuni cu alte medicamente.

Studiile preliminarii asupra uleiurilor de peste au sugerat ca pot avea un efect modest asupra tensiunii ridicate. Desi suplimentele cu uleiuri de peste contin atat DHA (acid docohexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic), exista dovezi ca DHA este ingredientul care scade hipertensiunea.

Acidul folic este o vitamina B necesara pentru formarea celulelor rosii. Poate ajuta la scaderea tensiunii ridicate la unii oameni. Un studiu redus asupra 24 de fumatori a gasit ca suplimentarea cu acid folic pentru patru saptamani scade semnificativ tensiunea.

Schimbarea dietei este parte importanta pentru scaderea hipertensiunii.

Tocmai pentru acest scop a fost creata dieta DASH (Abordarea Dietetica pentru a Opri Hipertensiunea), promovata de Institutul National pentru Sanatate.

Dieta include fructe si legume, produse lactate semidegresate, boabe si nuci. Studiile au demonstrat ca aceasta dieta poate reduce tensiunea in doua saptamani.

In cadrul dietei, consumul de sodiu este redus la 2,500 mg pe zi, uneori la 1,500 mg (echivalentul a 2/3 lingurite).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *