Tratamente pentru tensiunea arteriala mica

Tensiunea arteriala mica in cazul subiectilor care nu prezinta simptome sau disfunctii ale organelor nu necesita niciun fel de tratament. Totusi, toti cei care prezinta simptome posibil din cauza tensiunii scazute ar trebui sa fie evaluati de catre un doctor. Pacientii care au experimentat o scadere dramatica a tensiunii de la un nivel normal, chiar si fara dezvoltarea simptomelor, trebuie si ei evaluati. Doctorul trebuie sa identifice cauza tensiunii scazute dupa care urmeaza si remediile. De exemplu, daca medicamentatia este cauza tensiunii scazute, doza va trebui redusa sau schimbat medicamentul.

Tratamente pentru tensiunea arteriala mica in functie de cauza:

  • Deshidratarea este tratata cu fluide si minerale. Deshidratarea usoara fara stari de greata si reflux gastric poate fi tratata cu fluide orale si eletroliti. Forma severa trebuie tratata la spital cu fluide intravenoase si electroliti.
  • Pierderea de sange poate fi tratata cu fluide intravenoase si transfuzii de sange. Sangerarea continua si severa trebuie tratata imediat.
  • Socul septic este o urgenta si se trateaza cu fluide intravenoase si antibiotice.
  • In cazul in care medicamentele cauzeaza tensiunea arteriala mica acestea sunt ajustate, schimbate sau oprite.
  • Brahicardia poate sa apara din cauza medicamentatiei si se procedeaza ca in cazul anterior.
  • Hipotensiunea posturala poate fi tratata prin schimbari in dieta ca cresterea cantitatii de apa si sare, cresterea cantitatii de bauturi cu cafeina, folosirea compreselor pe venele picioarelor si reducerea acumularii de sange in membrele inferioare.
  • Hipotensiunea de dupa pranz se refera la aparitia tensiunii scazute dupa mese. In acest caz poate fi de ajutor ipubrofenul.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *