Tratamente naturiste pentru hipotensiune

Tensiunea arteriala mica, sau hipotensiunea, poate fi la fel de periculoasa ca hipertensiunea pentru ca poate cauza disfunctii cardiovasculare, neurologice si ale sistemului endocrin.

Simptomele hipotensiunii includ starile de ameteala si de lesin.

Cel mai bun tratament este aflarea cauzei care a declansat conditia si tratarea sa cu leacuri naturiste si schimbari ale stilului de viata.

Baile calzi cu infuzie de saruri Epsom, de cate 20 de minute inainte de culcare, pot ajuta la echilibrarea organismului. Persoanele care sufera de vene inflamate sau alte conditii ale circulatiei care contribuie la tensiunea arteriala mica isi pot gasi alinarea purtand ciorapi elastici cu strangere. Ciorapii pot reduce cantitatea de sange care se acumuleaza in picioare si ajuta la pomparea adecvata a sangelui prin corp.

Cresterea cantitatii de apa poate ajuta la cresterea tensiunii si previne deshidratarea, unul dintre cauzele majore ale hipotensiunii. Volumul sangelui creste prin adaugarea fluidelor care pot ajuta la pomparea sangelui. Consumul de alcool, pe de alta parte, trebuie evitat daca o persoana este predispusa la hipotensiune pentru ca acesta deshidrateaza natural corpul. Pentru ca tensiunea scade deseori dupa mese, poti manca de mai multe ori pe zi si sa eviti alimente bogate in carbohidrati ca pastele, painea si cartofii. Cafeaua si alte bauturi cu cafeina in timpul mesei pot ajuta la mentinerea echilibrata a tensiunii.

Alt tratament naturist pentru hipotensiune este sarea. Sosul de soia este o alternativa pentru soia – persoanele in varsta cu hipotensiune nu pot consuma prea multa sare pentru ca o cantitate ridicata de sodiu poate provoca insuficienta cardiovasculara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *