Tratamente alternative pentru hipertensiune

Pe langa tratamentele cu medicamente, hipertensiunea poate fi tratata cu ajutorul medicinei alternative. De exemplu, interventiile minte – corp, cum e antrenamentul autogenic, biofeedback, yoga si altele.

Antrenamentul autogenic este o tehnica folosita pentru reducerea stresului si pentru relaxare. Implica o serie de sesiuni in care oamenii cum sa isi controleze respiratia, tensiunea, rata inimii si temperatura corpului. Se invata sase exercitii care implica o pozitie, concentrarea asupra unui scop, imaginatie si semnale verbale.

Biofeedback este un alt tratament alternativ pentru hipertensiune in care se invata cum sa iti controlezi procesele interne ale corpului care in mod normal se intampla involuntar, ca presiunea, rata inimii, tensiunea musculara si temperatura pielii. Se foloseste cel mai des pentru hipertensiune, migrene, dureri de cap din cauza tensiunii, dureri cronice si incontinenta urinara. Studiile au aratat ca yoga poate ajuta la scaderea tensiunii ridicate.

O metoda alternativa pentru a scadea natural hipertensiunea il reprezinta exercitiile aerobice. O meta – analiza care a implicat 105 teste cu un total de 6805 participanti au descoperit ca exercitiile aerobice sunt asociate cu o scadere aproximativa de de 4,6 mm Hg a tensiunii sistolice si o reducere potrivita in cea diastolica. Inaintea inceperii unui program de exercitii, cere sfatul medicului.

Medicina ayurvedica este o modalitate alternativa pentru scaderea hipertensiunii. In Ayurveda, medicina traditionala a Indiei, presiunea ridicata este trata potrivit doshe-i fiecarei persoane, altfel spus potrivit constitutiei. De exemplu, tipul pitta poate avea dureri de cap, iritabilitate, sangerari nazale, ochii rosii. Tipul kapha poate fii supraponderal, retentie de apa, colesterol ridicat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *