Simptomele tensiunii arteriale mici

Persoanele cu tensiunea arteriala mica au un risc scazut de atac cerebral vascular, boli de rinichi si boli de inima. Atletii, cei care practica exercitii fizice regulat, persoanele care isi mentin greutatea ideala si nefumatorii tind sa aiba tensiune mica. Astfel, tensiunea mica este de dorit, atata timp cat nu cauzeaza simptome si cat nu dauneaza organelor din corp.

Care sunt semnele si simptomele tensiunii arteriale mici?

Cand tensiunea arteriala nu este suficienta pentru a livra suficient sange catre organele corpului, acestea nu mai functioneaza corect si pot fi avariate temporar sau permanent. De exemplu, daca circulatia sangelui spre creier nu este completa, celulele creierului nu vor primi suficient oxigen si nutrienti, iar persoana poate experimenta stari de ameteala sau chiar de lesin.

Schimbarea pozitiei de la una orizontala la una verticala poate aduce la iveala aceste simptome. Acest lucru apare pentru ca stand pe orizontala, sangele se va aseza in vene in zona inferioara a corpului, lucru care poate duce la scaderea tensiunii. Daca tensiunea este deja scazuta, schimbarea pozitiei in una
verticala poate sa inrauteasca tensiunea pana la cauzarea simptomelor.

Dezvoltarea starilor de ameteala si de lesin cauzate de tensiunea arteriala scazuta se numeste hipotensiune ortostatica.

Cand nu este suficienta tensiune pentru a livra sangele catre arterele coronare (arterele care aprovizioneaza sange in muschii inimii), o persoana poate experimenta dureri de piept (simptom al anginei) sau chiat atac de cord. Iar cand nu este suficient sange trimis catre rinichi, acestia nu vor mai elimina deseuri din corp, cum sunt urea si creatinina. Apoplexia este o conditie foarte severa in care tensiunea scazuta cauzeaza deficiente alte rinichilor, ficatului, inimii, plamanilor si a creierului.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *