Remedii naturale pentru hipertensiune

Schimbarile in stilul de viata si remediile naturale ajuta la controlarea hipertensiunii, insa doctorul iti poate recomanda si medicamentatie in acest scop.

Este important sa lucrezi impreuna cu doctorul pentru ca netratarea tensiunii arteriale ridicate poate cauza daune organelor si poate creste riscul de a dezvolta atac de cord, AVC, hemoragie in creier, boli de rinichi si pierderea vazului.

Unul dintre remediile naturale pentru hipertensiune este coenzima Q10. Acest lucru este sustinut de un studiu de 12 saptamani, efectuat pe 83 de subiecti cu hipertensiune sistolica. Rezultatele studiului au aratat o reducere semnificativa in cazul grupului care a primit coenzima respectiva (in doze de 60 mg, de doua ori pe zi).

Un alt studiu efectuat in Universitatea de Vest a Australiei a observat efectul coenzimei Q10 asupra tensiunii si a glicemiei la 74 de subiecti cu diabet de tip 2. Participantii au primit aleator fie 100 mg de coenzima, de doua ori pe zi, fie 200 mg de fenofibrat, fie ambele, fie niciunul, pentru doua saptamani. Coenzima Q10 reduce semnificativ tensiunea sistolica si distolica, si s-a observat si o reducere a unui merker care controleaza glicemia.

Suplimentele cu usturoi sunt remedii naturale pentru hipertensiune, insa acestea trebuie folosite sub supravegherea unui doctor calificat. Trei studii au demonstrat ca suplimentele pe baza de usturoi reduc tensiunea sistolica, alte patru studii au arata o reducere a tensiunii diastolice. Usturoiul poate subtia sangele (reduce abilitatea de a forma cheaguri) asemanator aspirinei. Usturoiul poate interactiona cu alte medicamente sau suplimente, inclusiv aspirina, vitamina E si gingko biloba.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *