Hipertensiunea la barbati

Hipertensiunea – si la barbati si la femei – este o mare problema.

Unul din trei americani – aproximativ 65 de milioane de oameni – au tensiune ridicata cunoscuta si ca hipertenisune. Si sunt multi altii cu riscul crescut de a o dezvolta.

In mod tipic, tensiunea creste cu varsta. Riscul de a dezvolta hipertensiune incepe sa creasca cand barbatii ating varsta de 45 de ani, desi poate aparea si la barbatii mai tineri. Afro – americanii tind sa o dezvolte de la varste mai fragede si intr-o modalitate mai severa. Obezitatea sau istoria familiala cu cazuri de hipertensiune cresc si ele sansele.

Hipertensiunea la barbati este cu atat mai periculoasa pentru ca pot trai cu ea fara sa fie constienti de asta. De fapt, unul din trei americani cu tensiune ridicata nu stiu de conditia lor. In ciuda acestor statistici triste, hipertensiunea nu este inevitabila.

Exista metode de prevenire, amanare si tratare a conditiei. Multi factori pot duce la cresterea tensiunii. In mod normal si dieta joaca un rol important. Prea multa sare, prea putin potasiu si prea mult alcool cresc riscul de a dezvolta tensiunea ridicata.

Prea mult stres si prea putine exercitii fizice, obezitatea sau supraponderalitatea cresc si ele pericolul de a dezvolta hipertensiune.

La unii pacienti, hipertensiunea este legata de alte probleme medicale sau poate fi efect advers al anumitor medicamente. Aceasta forma a bolii este numita hipertensiune secundara pentru ca apare dupa alte conditii medicale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *