Conceptii gresite despre hipertensiune

Iti faci griji ca ai tensiunea ridicata, tu, un prieten sau o ruda? Grija ta este justificata. Daca nu este tratata, hipertensiunea poate cauza o varietate de probleme de sanatate, inclusiv boli de inima sau atac vascular cerebral. Afland mai multe despre tensiunea arteriala ridicata poti ajuta la prevenirea acestei conditii. Poti incepe prin a invata adevarul despre hipertensiune.

Iti prezentam cateva conceptii gresite despre hipertensiune.

  1. Hipertensiunea nu este un mare lucru. S-ar putea sa nu observi de la inceput simptomele sale. Totusi, in timp, aceasta te poate ucide. In mod normal, inima ta bate regulat, pompeaza sange prin vase prin tot corpul. Cum sangele este impins de catre bataia inimii, sangele depune presiune asupra vaselor de sange. Acestea sunt flexibile si se pot dilata sau constrange dupa nevoie pentru a mentine circulatia sangvina. Dintr-o varietate de motive, sangele poate depune prea multa presiune asupra vaselor de sange – aceasta este hipertensiunea. Ea poate cauza daune vaselor de sange, inimii, rinichilor si altor organe din corp.
  2. Hipertensiunea nu poate fi prevenita. Poate ca ai rude cu tensiune ridicata, poate esti membru a unui grup de oameni care prezinta un factor ridicat. Indiferent de motiv, s-ar putea sa fii tentat sa crezi ca nu poti preveni hipertensiunea. Adevarul este ca hipertensiunea poate fi prevenita. Unii pasi pe care ii poti lua pentru a preveni hipertensiunea sunt: mentinerea greutatii la un nivel sanatos, o alimentatie sanatoasa, limitarea consumului de sare, limitarea alcoolului, renuntarea la fumat, exercitiile fizice regulate si evitarea stresului.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *