10 modalitati de a controla hipertensiunea

Facand 10 schimbari in stilul de viata, poti ajuta la scaderea hipertensiunii si reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Stilul de viata joaca un rol important in tratarea tensiunii arteriale ridicate. In cazul in care controlezi cu succes problema hipertensiunii cu ajutorul unui stil de viata sanatos, s-ar putea sa eviti, sa amani sau sa reduci nevoia pentru medicamentatie.

10 modalitati de a controla hipertensiunea:

  1. Slabeste cateva kilograme si urmareste circumferinta taliei. Tensiunea arteriala creste deseori impreuna cu greutatea. Daca slabesti, tensiunea scade si medicamentatia isi face efectul mai bine.
  2. Exercitii fizice regulate. Un minim de 30 – 60 de minute de exercitii fizice in fiecare zi ajuta la scaderea tensiunii. Evita sa practici toate exercitiile intr-un singur weekend pentru ca aceasta poate fi riscanta.
  3. Incearca o dieta sanatoasa
  4. Redu sodiul din dieta. In plus, mananca mai putin alimente procesate si nu adauga sare in preparate.
  5. Limiteaza cantitatea de alcool consumat
  6. Evita produsele cu tutun si fumatul la mana a doua. Pe langa celelalte efecte nocive ale fumatului, nicotina creste tensiunea pentru aproximativ o ora dupa ce fumezi. Daca fumezi toata ziua, tensiunea va ramane ridicata.
  7. Redu cantitatea de cafeina
  8. Elimina sau redu stresul si anxietatea. Stresul sau anxietatea pot creste temporar tensiunea. Ia-ti niste timp si gandeste-te ce iti cauzeaza stresul, cum ar fii familia, locul de munca, finantele sau anumite boli. Incearca sa elimini sau stresul sau gaseste o alta metoda pentru a face fata situatiei.
  9. Monitorizeaza-ti tensiunea si acasa si viziteaza regulat doctorul
  10. Cere sprijin de la familie sau prieteni


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *